Sakal ve bıyık ekim operasyonları ülkemizde her geçen gün büyümekte ve popüler hale gelen bir sektördür. Bu büyümenin ardında şüphesiz sakal ve bıyığın erkeğin makyajıdır mottosu yatmaktadır. Dış görünümüne özen gösteren erkekler için bıyık ve sakal aksesuar niteliğindedir. Gür ve doğal bıyığa ve sakala sahip olmak, şüphesiz her erkeğin hayali ve en doğal hakkıdır. Hiç şüphe yok ki gür sakal ve bıyıklara sahip erkekler kendi imajını yaratma konusunda her zaman bir adım öndedir. Bu ve bunun gibi sebeplerden dolayıdır ki sakal ve bıyık ekimi dünya da olduğu gibi ülkemizde de son derece rağbet gören bir sektör olmaktadır.
Yazı İçeriği
Sakal ve Bıyık Neden Çıkmaz?
Ergenlik evresi ile başlayan sakal-bıyık gibi erkekliğe özgü değişimler ne yazık ki her bireyde eşit oranda gelişim göstermemektedir. Her erkek doğal ve gür bir sakal ve bıyığa sahip olmak ister. Fakat bu ne yazık ki çeşitli sebeplerden ötürü mümkün değildir. Bu çeşitli sebeplerin başında hormonal faktörler gelmektedir. Hormon eksikliği veya tamamen gerekli hormonun olmaması sakal-bıyık gelişimine bir engel teşkil etmektedir.
Bir diğer önemli faktör ise genetik faktörlerdir. Ailede ki erkek bireylerde bulunan sakal kökü sayısı kalıtsallık taşımaktadır. Diğer bir tabirle halk arasında köselik olarak adlandırılan durum, genetik faktörlerden kaynaklanmaktadır.
Sakal ve Bıyık Ekimine Neden İhtiyaç Duyulur?
Erkeklerin sakal ve bıyık ekimi büyük oranda estetik kaygılar sebebiyle gerçekleşmektedir. Yukarıda belirtilen nedenlerden dolayı seyrek veya hiç sakal-bıyık sahibi olmayan kimselerin kendine has imaj yaratma kaygısı belirleyici bir unsurdur. Bir diğer unsur ise toplum tarafından benimsenmiş aktörlerin tesiri altında kalınmasıdır. Bu duruma en somut örnek Arapların Türk dizilerinden etkilenmesi sonucu sakal ve bıyık ekimini tercih ediyor olmalarıdır. Son 10 yılda sakal-bıyık ekimi için ülkemize gelen Arap müşterilerin beyanları bu yönde olmakla beraber ülkemize bu sebeple gelen Arap sayısında gözle görülür bir artış söz konusudur.
Sakal ve Bıyık Ekimi Nasıl Yapılır, Ekim Teknikleri Nelerdir?
Genellikle bıyık ekim işlemlerinde, saç ekiminde de kullanılan FUE yöntemi tercih edilmektedir. Bıyık ekiminde FUE ekim tekniğinin tercih edilmesinde ki ana unsur diğer ekim tekniklerine nazaran çok daha başarılı sonuçlar sunmasıdır. FUE tekniğinde öncelikle başın arkasına lokal anestezi uygulanmaktadır.
Daha sonra lokal anestezi uygulanmış bölgeden kıl kökleri tek tek alınmaktadır. Ardından yine lokal anestezi uygulanmış bıyık bölgesine kıl kökleri uygun bir açı ile yerleştirilir. Ekim esnasında hastanın talepleri de göz önünde bulundurulmaktadır.
Sakal ekiminde de yine saç ekim teknikleri arasında gördüğümüz DHI yöntemi kullanılmaktadır. Öncelikle başın arka kısmına lokal anestezi uygulanmaktadır. Ardından DHI tekniğinde kullanılan Choi kalemi vasıtasıyla uyuşturulmuş bölgeden saç kökleri toplanmaktadır. Daha sonra lokal anestezi ile uyuşturulmuş sakal bölgesine yine Choi kalemi vasıtasıyla ekim işlemi uygulanmaktadır.
Choi pen adı verilen bu kalem kendine has ince uçları sayesinde gerçekleştirilen işlem esnasında herhangi bir iz bırakmamaktadır. Ortalama 6-8 saat süren operasyon süresini ekilecek kök sayısına göre değişkenlik gösterebilmektedir.
Ekim işleminden sonraki hafta boyunca sakallar uzama belirtisi gösterir. Daha sonra ise birey geçici bir dökülme yaşar. Ardından ise sakallar bu sefer kalıcı olmak üzere yeniden çıkmaya başlar.
Sakal ve Bıyık Ekimi Sonrası Nelere Dikkat Edilmelidir?
Sakal bıyık ekimi sonrasında yaklaşık bir haftada işleme maruz kalan bölgeler normal görünümüne kavuşur. Ortalama iki hafta içerisinde tam iyileşme görülmektedir. Alım yapılan bölgenin bir süre korunması ve doktor talimatlarına uyulması gerekmektedir. İlerleyen süreçte doktor yönlendirmesiyle temizleme ve tıraş işlemlerini uygulanabilmektedir. Ortalama altı yedi ay sonunda suratta beklenen görüntü oluşmaktadır. En geç on iki ay içerisinde ise kesin sonuç alınmaktadır.
Yorum Yap